Clima Guard Solar üvegek

Clima Guard Solar üveg  AKCIÓ! Csupán 1990.-Ft/m2, az akció ideje alatt.

Energiamegtakarítás télen-nyáron a Magyar Termék Nagydíjas ClimaGuard® Solar üveggel!

Az emelkedő energiaárak, mind környezettudatosabb életmódunk és nem kevésbé saját kényelmünk miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók, ezen belül pedig a megfelelő üvegezés kiválasztása.

A forró nyári napokon az ablakokon keresztül besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére átlagosan több, mint 400 Watt/m2 napenergia esik. A hagyományos, bevonat nélküli hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77%-át ereszti át a lakótérbe, míg a Magyarországon is elterjedt Low-E bevonatos üvegszerkezetek esetében ez az érték körülbelül 63%, ami még mindig elég magas ahhoz, hogy gyakran elviselhetetlen kánikulát teremtsen otthonunkban. Az eddig használt Low-E bevonatok ugyanis elsősorban a fűtésből származó hő visszaverésére, benntartására lettek kifejlesztve. A napsugárzás azonban más hullámhossztartományban érvényesíti fűtő hatását, amely így szinte akadálytalanul jut át az üvegen.

A ClimaGuard® Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, rendkívül vékony bevonat található (a rétegbevonat összvastagsága a hajszálénak mintegy 2500-ad része!). A bevonatnak köszönhetően a ClimaGuard® Solar-ral készített hőszigetelő üveg egy hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest (42% a 77%-kal szemben, 4 mm üveg + 16 mm légrés + 4 mm üveg összetétel esetén) a teljes napenergiának körülbelül csak a felét engedi át, így a nyári kánikula idején a lakóterünk sokkal kevésbé melegszik fel. Emellett a belső üveg felületi hőmérséklete megközelítőleg 4 fokkal alacsonyabb lesz, mint a hagyományos szerkezet esetében, ami komfortérzetünk szempontjából igen jelentős különbség. A ClimaGuard® Solar előnye
még inkább kézzelfoghatóvá válik, ha a lakásban légkondicionáló berendezést is üzemeltetünk, hiszen így nyáron is jelentős energiamegtakarítást érhetünk el. A ClimaGuard® Solar üveg télen is kiváló hőszigetelést nyújt: alacsony hőátbocsátási tényezője révén (Ug=1.1 W/m2K) kétszer annyi fűtési energiát spórolhatunk meg a hideg napokon, mint a hagyományos hőszigetelő üvegezésű ablakokkal. Ez éves szinten egy átlagos családi ház esetében több tízezer forintot jelenthet, és nemcsak pénztárcánkat, de környezetünket is jelentősen kíméli.

Mindezt „különösebb feltűnés nélkül”, hiszen a ClimaGuard® Solar bevonatos üveg amellett, hogy magas fokú fényáteresztést biztosít, színtelen is.

 

 

Az ablaküveg minőségét se bízza a véletlenre!

Az ablaküveg minőségét se bízza a véletlenre! Amikor az emberek megfelelő szigetelésű nyílászárót szeretnének vásárolni, főként az ablakkeret tulajdonságait veszik figyelembe, pedig az ablaküveg legalább olyan fontos szerepet tölt be az ideális hőmérséklet megteremtésében.

Manapság számos ablaküvegből lehet válogatni, amikor az ingatlantulajdonosok nyílászárót vásárolnak, így mindenki a saját igényeihez igazíthatja a beépítésüket. A legkeresettebbek a háromrétegű üvegek, melyekkel garantált az ingatlan megfelelő hőszigetelése, így a nyílászárók vételára egyhamar megtérülhet, a jövőben pedig jelentős összeget spórolhatnak meg azok a fogyasztásukon, akik ilyen üvegek mellett döntenek.

A hőszigetelésen túl a háromrétegű üvegek a biztonságról és a hangszigetelésről is gondoskodnak, így, ha valaki forgalmasabb környéken lakik vagy fél a betörésektől, számára is ideális megoldást nyújtanak az ilyen üveggel rendelkező nyílászárók.

Tapasztalja meg Ön is a modern háromrétegű üvegek előnyeit! A nyílászárók megrendeléséhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!